Про використання мобільних телефонів

НАКАЗ

31 грудня 2021 р. № 300-од

Про використання мобільних телефонівпід час навчального процесу

На виконання наказу Міністерства освіти і науки України № 910 від 07 серпня 2014 року «Про скасування наказу Міністерства освіти і науки України від 24 травня 2007 року № 420», з метою якісного забезпечення організації навчально-виховного процесу, поліпшення організації режиму роботи закладу, захисту цивільних прав усіх суб’єктів освітнього процесу: здобувачів освіти, батьків, педагогів та сприяння підвищенню якості та ефективності одержуваних освітніх послуг, а також гарантії психологічно комфортних умов роботи під час навчально-виховного процесу

НАКАЗУЮ:

1. Дозволити використання мобільних телефонів у закладі для забезпечення застосування інформаційно-комунікаційних технологій під час навчально-виховного процесу.

2. Активізувати наступний порядок використання мобільних телефонів під час навчально-виховного процесу в навчальному закладі:

· Під час уроків, виховних годин чи позакласних заходів, а також під час перебування в шкільній бібліотеці необхідно вимикати або переводити телефон у режим «без звуку».

· Під час проведення уроків чи інших заходів мобільний телефон не повинен знаходитися на робочому місці.

· При порушенні вимоги попереднього пункту, вчитель має право вилучити телефон і повернути його батькам учня.

· Використовувати телефон для зв’язку або з іншими потребами можна тільки під час перерви.

· Відповідальність за збереження мобільних телефонів адміністрація, педагогічний колектив та техперсонал закладу не несе.

· У випадку зникнення мобільних телефонів адміністрація та вчителі не вживають жодних заходів щодо їх пошуку.

· Забороняється фотографувати мобільним телефоном, робити звукові записи або ж знімати ним відео як під час перерв, уроків, так і в позаурочний час без згоди інтерв’юерів.

· Забороняється використовувати чужі мобільні телефони у власних цілях та повідомляти їх мобільні номери третім особам без дозволу.

3. Класним керівникам довести даний наказ до відома батьків та учнів закладу.

4. Розмістити даний наказ на сайті школи та довести до відома відповідних працівників школи.

5. Контроль за виконанням даного наказу покласти на заступника директора з виховної роботи Росіцьку І.В.

Директор школи О. І. Переймибіда

Кiлькiсть переглядiв: 113